Angående SSK-DIF

Publicerat 2023-11-25

Supporterklubben har i upprepade intervjuer hört de lögner som sprider sig i från Erik Ryman, sportchef i Hockeyallsvenskan. Ett uttalande om att det ”kanske händer något på andra sidan” är inget annat än ett skräckexempel på bestraffning utan incident. Supporterklubben tar största avstånd från den kollektiva bestraffning som vi igår bevittnade i Scaniarinken, det är inget annat än ett hot mot våra läktare om det är vägen man väljer att gå. Att dessutom, bland annat, yttra sig om möjlighet av incident är ytterligare ett skrämmande exempel på den väg man nu tillsynes väljer att gå.

Supporterklubben anser att Erik Rymans förtroende är förbrukat och att han omedelbart bör lämna sin post.

Supporterklubben anser att de som använde sig av blink i arenan skulle avlägsnas. Vidare är Supporterklubben av den bestämda åsikten att detta inte ska drabba majoriteten av de oskyldiga supportrar som befann sig i arenan. Kollektiv bestraffning är ingenting vi vill bevittna i svensk hockey.

Supporterklubben tar avstånd från beslutet att spela klart matchen inför tomma läktare.

Det är en feghet vi bevittnar när Polismyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet väljer att beskylla varandra för att ha tagit beslutet. Att dessutom rädda sin egen rygg genom att mena att beslutet var taget i samråd med klubbarna. Varken Polismyndigheten eller Svenska Ishockeyförbundet väljer att ta ansvar för det beslut som igår togs. Även detta är ett hot mot läktarkulturen, att beslut med kollektiv bestraffning kan fattas utan klargörande om vem som är beslutsfattande.

Att som bortasupportrar kunna använda sig av material förbjudet i en hockeyarena och få en match att spelas klart inför tomma läktare är ett hån. Det beslutsfattare nu gjort är att visa att det går att göra sig av med en hemmaplansfördel genom att använda sig av ”pyroteknik”.

Slutligen är Supporterklubben helt emot skrivbordssegrar, att en klubb tillskrivs segern på grund av agerandet från deras supportar. Hockeyn ska avgöras på isen, dock inte inför tomma läktare.