Förtroendet för Björn Eriksson är förbrukat!

Publicerat 2019-05-30

Under våren har vi kunnat läsa om polisens metoder för att motarbeta den svenska supporterkulturen inom svensk fotboll. Tidigare har det inte riktats mot läktarkulturen i vår sport, men vi värnar om den svenska läktarkultur. Det är inte längre ett problem som går att hänvisa till fotbollen, det är ett hot mot supporterkulturen!

Vi väljer nu att ge oss in i debatten efter att ha läst detta avslöjande om Björn Eriksson https://www.expressen.se/sport/qs/i-idrottens-eller-vaktbolagens-namn/. Vi anser att fler supporterföreningar bör ta ställning i denna fråga, oavsett sporttillhörighet.

Vi är medvetna om hur starka vi supportrar är när vi är enade och vi ställer oss därför bakom en rad supporterföreningar som också värnar om svensk läktarkultur!

Supporterklubben anser det vara högst olämpligt att Björn Eriksson sitter på två stolar, vilka dessutom gör att han kan driva frågor som rör egna intressen. Vi tar ställning nu, för alla fotbollssupportrar men även för att det inte ska drabba ishockeysupportrar. Björn Eriksson har förbrukat sitt förtroende och kan därför inte sitta kvar som ordförande för Riksidrottsförbundet. Vi kommer efter helgen att ta kontakt med Södertälje Sportklubbs styrelse och uppmana dom till att verka för att Björn röstas bort från sin post!