Lär känna styrelsen

Publicerat 2021-09-19

Idag har vi fått en liten pratstund med supporterklubbens sekreterare.

Vem är supporterklubbens sekreterare?

Joel Beckman heter jag, är 27 år gammal och arbetar som mellanstadielärare.

Okej. Vi kör några snabba frågor, Vilken va den första SSK-match du såg?

Oj ytterst oklart, jag minns inte vilken match som va den första men ett tidigt matchminne är från en match på globen mot Djurgården.

Vad gjorde du när SSK avancerade till Elitserien senast(2007)?

Jag och pappa satt i hans kök och lyssnade på radion, som vi brukade göra när de var bortamatch. Jag minns inte specifikt vad vi gjorde den kvällen men jag antar att vi båda jublade så väggarna skakade.

Hur ser en perfekt matchdag ut för dig?

Det är lördagmorgon och jag vaknar med en pirrande nervositet i kroppen. Jag gör mig redo och beger mig till Kringelstan för att möta upp vänner. Templet eller Ritz, oavsett vilket ställe de blir just denna dagen så är det ett jävla liv och då är klockan inte ens 12 ännu. När personalen nästan tröttnat på oss så rör vi oss mot stadshuset. Där står dom nyligen framkörda supporterbussarna. Destination Tegera arena, en av dom äckligaste platserna på jorden men också en avlägsen dröm i pandemins bortamatchlösa värld.På bussen skapas den magiska atmosfären som bara de som åkt på supporterresa kan relatera till. Någon är redan för full, en annan kommer springandes i sista sekund och en tredje ropar efter kisspaus innan vi ens lämnat centrum. Efter några kortare stopp på vägen så anländer vi till hallen och sjunger fram vårat kära SSK till 3 ruggigt härliga poäng. De är den perfekta dagen enligt mig.

Hur mycket tror du publikens återkomst kommer betyda för SSK?

Jag är övertygad om att det spelar superstor roll OM folk faktiskt tar sig till Scaniarinken. En farhåga jag har är att folk blivit lite bekväma nu när de har sett en säsong hemma i soffan och därför inte tycker att det är så viktigt att gå på matcherna. Självklart hoppas jag att jag har fel eftersom att ju fler vi är på läktaren desto lättare blir de att skapa en stämning som hjälper SSK.

Varför ska man se SSK denna säsong?

Jag har nog egentligen inget bra svar på varför. För mig är det en sådan självklarhet att det är svårt att förklara. Varför ska du älska dina barn? Varför ska du vara hjälpsam mot dina medmänniskor? Varför behöver du ha argument för att se världens bästa hockeylag?!

Vilken spelare tycker du man ska kolla lite extra på denna säsong?

Jag tror min favorit Ralle (Kahilainen) kommer fortsätta utvecklas och ta en större roll i laget. Sedan tycker jag att det ska bli intressant att se hur Alba utvecklas med kaptensrollen och hur småkillarna (Ludde och Albert) kommer prestera.

Hur slutar säsongen 2021-2022 för SSK?

Jag tror på en 7:e plats i grundserien och sen tror jag de tar slut i kvartsfinalen.

Sist men inte minst viktigt. Hur välkomnar du Lucas och Måns tillbaka till Scaniarinken när AIK respektive HV71 kommer på besök?

Jag har oerhörd respekt för båda killarna och vill deras bästa, när dom inte möter SSK. När dom skrinnar ut på Scaniarinkens is ska de behandlas precis som vilken annan bortaspelare som helst, utbuade och hånade. Jag tycker båda två är värda att vinna poängligan i serien och jag ser gärna att de blir utsedda till Hockeyallsvenskans bästa spelare så länge de inte gör ett enda poäng mot oss. De båda har hjälpt SSK väldigt mycket men de är inget som gör det acceptabelt att de ska förstöra för oss nu.

Tack för en trevlig frågestund. Har du någonting du vill tillägga?

Tack själv. JA! boka bortaresan till Mora den 2:a oktober