Nu är tiden att gå samman

Publicerat 2024-03-20

Vilket SSK minne har etsat sig fast lite extra hos dig?
Är det ett av framgång och seger eller kanske ett av någon av de motgångar och nederlag som mångt och mycket har präglat de senaste 30 åren?

För mig är måndagen den 14:e mars 2005 det som satt sig hårdast.

Det är några minuter in i den tredje perioden. Joakim Eriksson vinner en tekning klockrent och pucken hamnar hos högerbacken. Några snabba skär ner längst med sargen följs av en skottfint och en riktningsändring. Det känns som tiden står stilla. Han kliver rakt in i mitten och lyfter klubban. Med ett slagskott sätter han matchavgörande 2-1 bakom Norrena och taket på Scaniarinken lyfter.

Mannen som gör målet är Petri Liimatainen och Södertälje avancerar vidare till semifinal. Detta är också sist klubben vann en slutspelsserie men nu är det dags att ändra på det.

Efter att ha kämpat i 7 månader har laget bäddat för ett långt och framgångsrikt slutspel. Men för att det ska vara möjligt behövs vi på läktaren. Vårt stöd kan vara skillnaden på vinst och förlust. Så jag uppmanar er alla att ta er till Templet. För nu är tiden att gå samman. Nu är tiden för nya minnen att skapas.

Väl mött i Scaniarinken och överallt där Sportklubben spelar

-Denniz Hult