Supporterklubben tar upp samarbetet igen

Publicerat 2021-12-16

Supporterklubben tar upp samarbetet med Södertälje SK igen.
 
I måndags hade Supporterklubben och Södertälje SK sitt första möte efter att Supporterklubben inledde sin paus i mitten av november.
Under mötet diskuterades bland annat dom åtgärdspunkter som framförts till klubben i samband med pausen. Vi kom överens om ömsesidiga grundförutsättningar för hur ett kreativt och energigivande samarbete ska kunna se ut framåt.

Vi är överens om bland annat följande saker:

  • Södertälje SK kommer föra en beslutslogg över våra gemensamma överenskommelser och denna ska föras vidare även när personal på Södertälje SKs kansli byts ut. Därmed förutsätter vi att överenskommelser inte kommer att brytas eller förändras utan att Supporterklubben meddelas och är med i dialogen.
  • Södertälje SKs klubbledning kommer att i preventivt syfte använda Supporterklubben för att göra helhetsanalyser gällande förändringar och beslut som rör SSKs publik, supportrar eller påverkar vår supporterkultur.
  • Södertälje SKs klubbledning/kansli kommer att jobba mer aktivt på att lära känna SSKs supportrar och för öka sin förståelse för vår supporterkultur.

Utöver detta är vi överens om hur vi framåt ska kommunicera och hur Supporterklubben ska kunna få feedback på de förslag som kommer från Supporterklubben och dess medlemmar.

Vi har haft en väldigt bra dialog med Södertälje SKs klubbdirektör Robert Andersson, vi och Södertälje SK kommer göra vårt yttersta för att förbättra vårt samarbete för att bygga en ännu starkare klubb tillsammans.

Vi vill förtydliga att vår paus inte har haft något att göra med de sportsliga resultaten. Det har varit en tid för självrannsakan båda för oss och klubbledning. Vår kärlek till Södertälje SK är lika stark som alltid och vi kommer att göra allt för att se till att vår läktare både på hemma och bortaplan blir det stöd som våra spelare behöver.

Tack för er förståelse.