Vilka frågor engagerar vi oss i?

Publicerat 2019-01-04

Under matchen igår nådde vi vårt uttalade mål på att bli 300 medlemmar. Därför vill vi rikta ett stort tack till samtliga medlemmar såhär långt!
Vi kommer dock inte vara nöjda och luta oss tillbaka för ens säsongen är över, det är ett otroligt slit av flera ideella krafter som ligger till grund för Supporterklubbens framfart i år!
Det är för alla er supportrar till dom anrika där ute som dessa ideella krafter anstränger sig, inte för SSK och inte för någon annan heller utan endast för er!

Dessa ideella krafter spenderar större delen av sin vakna lediga tid på att fundera hur vi kan förbättra upplevelsen för alla som vistas under Scaniarinken tak!

Vi engagerar oss som sagt inom alla områden vi kan för att förbättra supporterkulturen och era upplevelser kring vårt kära lag.
Här nedan kommer ett litet förtydligande av dom lite större punkterna i vårt arbete såhär långt in på säsongen.

Intresset kring SSK på bredden
Vi är nog alla överens om att det vore kul att få till ett ökat intresse för fler delar än A-lagsverksamheten i klubben. Därför har vi medvetet börjat öka synligheten för junior och damverksamheten i våra sociala kanaler.
Det är svårt att få tiden att räcka till ibland men vi har också börjat närvara fysiskt, så mycket vi hinner med på såväl dam som juniormatcher.
En långsiktig strategi för hur man ska kunna öka intresset kring SSK:s dam och juniorverksamheter kommer på sikt börja slipas på.

Souvenirer
Som tidigare är känt så för vi redan kontinuerligt, en dialog med klubben samt Monkey Sports gällande utbudet av souvenirer för oss supportrar. Detta är en långsiktig fråga men mycket förbättringar är dock att vänta inom den närmsta framtiden!

Läktarkultur
Supporterklubben har lämnat in vissa önskemål om att testa göra vissa förändringar på läktarhåll fr.o.m. nästa säsong för att se om dessa förändringar är något som ökar stämningen/inramningen och upplevelsen i arenan. Mer info i ämnet kommer dock när alla pusselbitar fallit på plats.

Arenaupplevelsen
Framöver kommer vi börja lägga större krafter kring evenemangen runt matcherna där vi tillsammans med SSK ska sätta oss ner och diskutera fram en plan för ett framtida evenemangsråd som kan sätta ihop sina huvuden för att förbättra arenaupplevelsen för alla målgrupper som besöker arenan!

Partnerskap
I år har vi jobbat hårt med partners och har precis som förra året ökat antalet partnerskap under den pågående säsongen i jämförelse med ifjol.
Vi kommer även arrangera vår Leksandsresa nu i januari som kommer vara helt finansierad av partners, för att ni ska kunna resa gratis denna resa och för att vi vill mobilisera vårt stöd till laget i det klassiska mötet. Tillsammans ska vi lämna Leksand med tre inkasserade poäng!
En till anledning till att vi jobbat hårt på partnerskapen är för att kunna lägga mer av våra medlemsintäkter på att trycka ner priser på bussresor och för att kunna ha riktade kampanjer och liknande, vi vill helt enkelt att varenda krona ska gå oavkortat till saker som gynnar er, med andra ord våra medlemmar!

Långsiktigheten
Något vi inom inom Supporterklubben börjat diskutera är utgången på nästa årsmöte, både vad vi tror är bäst för klubben långsiktigt men också kortsiktigt. Detta är också en fråga som är under process och mer info kommer komma när alla pusselbitar faller på plats.
Vi uppmanar dock alla som inte är medlemmar i SSK att teckna medlemskap i moderklubben redan nu för är det någonstans vi kan påverka klubbens framtid så är det på årsmöten!
När frågan senast diskuterades i Supporterklubbens styrelse så pratades det om att vi vill lämna minst en motion inför kommande årsmöte, en motion som ska vara en förbättring för alla medlemmar till klubben vi alla älskar och som många också lever för!

Utvecklingen av svensk hockey
I år har vi i Supporterklubben tagit klivet utanför SSK då vi ansåg att det fanns områden som behövdes förbättras även där!
Vi tillsammans med Järnkaminerna är initiativtagare till det supporterbrev som gick ut i media tidigare under säsongen.
Tillsammans med Järnkaminerna bestämde vi att något drastiskt måste ske för den svenska hockeyns utveckling och framtid. Dessa diskussioner ledde till att vi tog fram ett kravbrev som sedan skrevs på av nästan alla supporterklubbar i landets två högsta ligor.
Vi kom också fram till att det behöver sättas ihop någon form av supporterunion inom svensk hockey där utvalda representanter från olika lags supporterklubbar kommer sitta och förhoppningsvis kunna bli en stark röst för oss alla supportrar runt om i landet när det gäller frågor som rör svensk hockey i allmänhet. Denna fråga angående att starta en supporterunion lyftes sedan på ett forum (som ni kan läsa om nedan) där representanter från dom mest etablerade supporterklubbar finns med.
Supporterklubben och Järnkaminernas förslag var att vi ska boka in ett möte där utvalda representanter från respektive supporterklubb närvarar, planering med datum och jakt efter lokaler för detta möte pågår just nu.

Supporterklubben är också initiativtagare till en låst grupp på facebook som skapades tidigare under säsongen i syfte att öka/förenkla kontakten mellan landets supporterklubbar och det är något som slagit ut väldigt positivt.
Med i denna grupp finns representanter ifrån samtliga lag som spelar i landets två högsta serier.
Gruppens medlemmar består endast av representanter från alla lags supporterklubbar samt i viss utsträckning även väl etablerade supportergrupper.
Detta har hittills fyllt sin funktion och är en stor bidragande orsak till dom lyckade, massiva protester som skett på ett gemensamt och organiserat vis runt om i landet mot SHL. Stora protester som tillslut ledde till att pressen på SHL blev för stor och slutade med att Jörgen Lindgren fick avgå som VD för SHL.

Förbättringsförslag samt vikten av ett stort medlemsantal
Ni får gärna komma till oss med förbättringsförslag inom alla tänkbara områden! Ser vi potential i dessa frågor driver vi även dessa frågor gentemot SSK och det gör vi med glädje!
Det är en av anledningarna till att vi finns, för att kunna vara supportrarnas röst gentemot SSK.
Det ligger även en viss tyngd i vår röst då vi har våra medlemmar i ryggen, ju högre antal medlemmar desto tyngre väger vår röst!För att allt detta slit ska till så behövs det motivation!
En stor motivationsfaktor som ligger till grund för allt slit av dessa ideella krafter är vetskapen om att vi gör något bra för alla klubbens supportrar. Den känslan får man när det slit man gör blir uppskattat av er där ute och vårt enda mätbara resultat i frågan är egentligen antalet medlemmar vi har.
Det finns en till (ej mätbar) sak vi ser detta i och det är nyfikenheten hos er medlemmar och övriga supportrar som kommer och frågar oss vad vi gör, hur vi jobbar, hur vi ställer oss i vissa frågor och liknande.
Vi ser att denna nyfikenhet växer för varje match som går och det är verkligen kul för oss att se denna nyfikenhet titta fram!
Ju mer engagemang och nyfikenhet klubbens fans sitter på, desto mer kommer ju ni hjälpa oss att göra vårt arbete genom att både medvetet och omedvetet komma och ge oss idéer samt förslag på saker vi behöver driva!
Detta hjälper oss att på ett enkelt sätt fånga upp vad samtliga målgrupper saknar och vill ha.
Då det till stor del är för er medlemmar vi gör detta jobb så är ni också en stor del bakom motivationen som tagit oss dit vi är idag!
Vi vet att alla inte alltid kommer uppskatta alla steg vi tar i olika riktningar och frågor men en sak är säker och det är att vi aldrig kommer vika ner oss i frågor som vi vet förbättringar tillvaron för både SSK och deras supportrar!

Som jag skrivit längre upp, tro nu inte att vi kommer lägga oss pladask och sluta slita bara för vi nått några av våra interna mål.
Att vi nu nått detta mål sporrar oss bara att slita ännu mer!
Säsongen är inte slut ännu och redan nu har vi passerat förra säsongens medlemsantal med fler än 20 medlemskap och fler ska det bli!
En viktig sak man ska ta med sig är att oavsett vad någon säger så är det alltid tillsammans man är som starkast, detta gäller i alla situationer!

Ni har precis läst flera motiveringar till varför ni ska bli medlem i Supporterklubben, ni har också läst en liten sammanställning på några av dom viktigaste frågor som vi såhär långt in på säsongen jobbar/jobbat med!
Det är inte många riksdaler det kostar att bli medlem hos oss och pengarna kommer oavkortat gå tillbaka till våra medlemmar på ett eller annat vis!
Vänta inte, teckna ditt medlemskap hos oss utanför hemmastå under nästa hemmamatch och bli en del av gemenskapen som vi på sikt ska få att växa ännu mer!
Tillsammans ska vi och våra medlemmar långsiktigt hjälpa SSK att återigen bli den storklubb vi en gång i tiden var!
Tillsammans ska vi kriga för att öka intresset runt klubben och vara en bidragande del när klubben i framtiden tar klivet upp i finrummet igen!

Framåt – Uppåt – Tillsammans